Etusivu FTP-ohjeet
Ohjeet tiedoston siirtoon FTP:llä

Mikäli tiedostosi on tiedostokooltaan niin iso (esim. yli 10 Mt) ettet pysty lähettämään sitä sähköpostitse (jossain sähköpostipalvelimella on rajoituksia tiedoston koon suhteen), etkä pysty toimittamaan materiaalin tiskille - helppo ja vaivaton tapa saada tiedosto meille on siirtää se FTP:llä.

Näitä ohjeita seuraamalla saat sirrettyä materiaalin tiedostopalvelimelle.

1. FTP-yhteyden ottaminen

FTP-yhteyden ottaminen tapahtuu www-selaimen (esim. IE, Firefox, ym...) avulla. Kirjoita selaimen osoitekenttään: ftp://ftp.oasismedia.fi.

2. Kirjautuminen FTP-palvelimelle

Seuraavaksi näytölle avautuu kirjautumisikkuna, johon syötetään käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnukset ja salasanan saat joko soittamalla meille tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info(a)oasismedia.fi.

3. Tiedoston siirtäminen

Kun ole onnistuneesti kirjautunut FTP-palvelimelle, olet valmis siirtämään tiedoston. Mikäli käytät IE-selainta, valitse 'Näytä'-valikosta 'Avaa FTP-kohteet resurssienhallinta-ikkunaan', jolloin sinulta kysytään uudelleen käyttäjätunnusta ja salasanaa. Tämän jälkeen näkymä siirtyy resurssienhallintaan ja voit siirtää tiedoston palvelimelle samalla tavalla kuten normaalisti kopiot ja siirrät tiedostoja omalla koneellasi (copy-paste).

Huom! Tiedoston siirtonopeus riippuu käytössäsi olevasta Internet-yhteydestäsi sekä siirrettävän tiedoston koosta.

Jos siirsit vahingossa väärän tiedoston, vie hiiren kursori siirtämäsi tiedoston päälle ja paina hiiren oikeata painiketta ja valitse 'Poista'.

4. Yhteyden katkaiseminen

Kun olet siirtänyt kaikki haluamasi tiedostot palvelimelle, sulje FTP-yhteys sulkemalla kyseinen resurssienhallinta-ikkuna ja ilmoita meille joko sähköpostitse tai puhelimetse että sinulla on materiaali odottamassa käsittelyä.